- Tenyészidő: Korai
- Gumójellemzők: Nagyon szép ovális alakú, sötét rózsa héjú, és rügyű, sárga húsú, nagy gumójú, sekélyen ülő rügyekkel.
- Szárazanyag-tartalma közepes (19-20%)
- Lombozat: Erős szárú, nagy levelű, nagy, matt, zöld színű levélkékkel.
- Virágzat: Közepesen dús, halványlila.
- Felhasználási érték: “B” főzési típusú, nem lisztes, finom hús szerkezetű, általános célú, kiváló ízű étkezési burgonya.
- Termesztési és tárolási jellemzők: Bőtermő, kiegyenlített gumóméretű. Korai tenyészideje ellenére hosszú nyugalmi idejű, kiválóan tárolható fajta. Hajtatásra, szabadföldi fóliás termesztésre és nyári ültetésű burgonyának egyaránt ajánlott.
- Rezisztenciák: Magas fokon rezisztens (immúnis) a burgonya Y, X, A vírusokkal szemben.
A levélsodródás vírussal szemben magas szántóföldi rezisztenciával rendelkezik. Lombfitoftórával szemben közepesen fogékony. A burgonyarák (S. endobioticum) 1-es patotípusávalszemben rezisztens. Gumóvarasodással, valamint a burgonya fonálféreg Ro1 és Ro4 rasszával szemben rezisztens.